Vinduesudstilling i Tønderring strik - Graven 3, 8000 Aarhus C

Hos Tøndering strik har du lige nu muligheden for at se mine strikkekollektioner Isla og Kairi.

Flere og flere unge er udfordret af dårligt mentalt helbred og velvære, specielt på de kreative uddannelser og netop derfor har jeg forsøgt at skabe en designproces hvor jeg har mig selv og min sindstilstand i fokus.

Ud fra en dialog med mine omgivelser har jeg søgt inspiration til den selvkærlige handling og samtidig ladet mine observationer stå til grund for mit design.

De lange gåture blev min personlige selvkærlige handling og her video og fotodokumenterede jeg mine omgivelser og observationer. De mange oplevelser og stemninger på mine gåture har jeg kombineret med mit hjertefag håndstrik, endu et sted hvor jeg personligt finder ro, kan være i flow og glemme tid og sted.

Resultatet af den selvkærlige handling er en ud fra et personligt perspektiv ”sund” designproces, med overskud og overblik i fokus samt en håndstrikket selvkærligheds kollektion strikket udelukkende i ret masker hvor gåturens observationer har stået til grund for valget af materiale, farve og formsprog.

I butikken udstilles følgende styles - #kairisweater #kairitop #kairidress #islascarf/shawl #islatrousers #islatop #islatee

Kairi kollektionen er inspireret af en lang gåtur ved Vesterhavet i april på en kold og blæsende dag. Kairi kollektionens struktur kommer af det dybe mørkeblå hav i horisonten der bliver til store brusende hvide bølger når de rammer land. Sweaterens struktur giver den bevægelse og afspejler havets evige foranderlighed.

DSCF5424-2

Isla kollektionen er inspireret af en stille og varm gåtur på en forsommerdag ved Aarhus ø hvor folk begynder at vrimle i bybilledet. Isla kollektionens legende mønster kommer af de høje og nymoderne bygninger der spejler sig i kanalernes stille og blanke vand. Vandets ujævne overflade udvisker de stringente former og skaber et mere udefinerbart motiv.